Skip to main content

Osvojen prvi HR ESL kup

Kako je nedjelja krenula, nije mirisalo na dobro. Za zeleni tim, Go4Wot je završio prije nego je i počela. Prva runda, nepoznat tim i mapa na kojoj nismo imali ni malo iskustva. Završilo je brzo

i bezbolno. Dok se narančasti tim lagano probijao kroz kup, mi smo odlučili malo "prepipati" mapu koja nas je stajala drugog kruga.

Nije trebalo dugo da pronadjemo par dobrih mjesta od kuda smo imali dobar pregled mape pa smo odlučili pauzirati do navečer i HR kupa.

Narančasti tim je prošao do 4. kruga, korak do osvajanja minimalnih novčanih nagrada, gdje su ih zaustavili jaki poljaci koji standardno igraju dobre partije na ESL-u (1SBP Panzer Fist).

32. po redu Go4Wot kup bio je ekstra zanimljiv i zbog činjenice da su oba favorita, Red i Red Rush, ispali u 5. rundi što nam svima daje nadu, da ih se ipak da "skinuti" sa trona. Krajnji rezultati kupa: http://www.esl.eu/eu#/eu/wot/go4wot/cup_32/rankings/

 No naša priča tu ne staje, ona tu tek počinje. Nedjelja se tek počela kuhati. 19h je došlo i prije nego što smo se nadali. Ljudi su se ponovo počeli skupljati na TS-u i pripremati za HR Opening cup.

Pošto je sistem natjecanja malo drugačiji od Go4Wot-a, svaki tim je imao i drugu šansu pa je i napetost je bila niska. Svi smo znali da možemo jednom kiksati i da nas to neće stajati glave.

Prva runda je bila probijanje leda. Po prvi puta u našoj povjesti na ESL-u, mape nisu birane "radom" ili od strane administratora, već su birane od strane timova. Od mogućih 7 mapa, svaki tim bi naizmjence izbacio po 3 te bi se igrala zadnja mapa koja bi ostala na stolu. Probijanje kroz Ladder je moglo početi.

U prvom krugu, oba tima su završila na mapi Steppes. Nije se znalo kome se piše lošije. Dali narančastom timu, koj igra mapu protiv protivnika koj ih je na toj istoj mapi par dana prije kupa sa lakoćom pobijeđivao (MHR) ili zelenom (igrali su protiv prvog tima 5Net-a) koj je na toj mapi bio....zelen. Kako god bilo, izgleda da su prošla negativna iskustva utjecala na igru te da se je iz prošlih grešaka nešto i naučilo. Oba tima su poslala suparnite u Loosers bracket te prošli u drugi krug. Narančasti su dobrim manevriranjem izbjegli veće borbe i neprijatelju osvojili bazu pred nosom, dok su zeleni, dočekali neprijatelja na nož.

Sad već malo opušteniji, sa novim iskustvom, dočekali smo i nove protivnike. Zeleni su nabasali na DoW a narančasti na prvi tim Execute Inc. Zeleni su, sad već nabrijani na Steppes, uigrani te sa dobre startne pozicije, obrisali pod DoW-ovcima. Bez jednog jedinog izgubljenog ili teže oštečenog tenka uništili su cijeli protivnički tim te sad već vrlo sigurni u sebe, prošli dalje a DoW-ovce poslali u loosers bracket. Narančasti su promjenili mapu na Mines, mapu gdje svi zajedno imamo poprilično iskustva te sa podjednako  dobrim rezultatom (uništen neprijateljski tim bez izgubljenog tenka) prošli u 3. krug.

Zeleni su i dalje pucali od samopouzdanja, te su promijenili postavu kako bi osigurali možebitnu nagradu što većem dijelu tima. Mapa je opet po sreću zelenih bila Steppes tako da je runda prošla bez većih poteškoća (uništen kompletan neprijateljski tim bez izgubljenog tenka). Narančasti su naletjeli na jedan od timova kojeg smo se svi pribojavali. Ri051, koji ima dosta iskustva sa igranjem 7vs7, smo svi htjeli držati što dalje od sebe što duže vrijeme. Mapa je bila Abbey, meč izjednačen i bez pobjednika. Pobjednika je odlučio zbroj preživjelih tenkova koj je bio na strani Ri051. Zeleni su završili u loosers bracketu dok su riječani morali poraziti zeleni tim za veliko finale.

Runda 5, finale winner bracketa. Zeleni tim je imao 3. mjesto u đžepu no suočeni sa Ri051, koj je upravo izbacio narančasti tim, uz samopouzdanje, pojavio se i oprez. Nakon izbacivanja, kocka pada na mapu Mines gdje imamo puno iskustva i koja nam je bila jedna od "favorita" od samog početka. Mjenjamo malo i taktiku, uvodimo drugu artiljeriju te uz malo sreće izbacujemo Ri051 iz velikog finala.

Za to vrijeme, narančasti su se morali probijati kroz loosers bracket. Preko MHR-a i LSD-a dolaze do finala loosers bracket-a gdje se opet moraju boriti sa Riječanima...ovaj puta je ili sve ili ništa. Ili ulaze u veliko finale, te osiguravaju 1. ili 2. mjesto, ili ispadaju i odlaze bez nagrade. Uz puno živaca i taktiziranja, vračaju uslugu Riječanima te ih pobjeđuju na razliku u preživjelim tenkovima.

Ri051 završava svoj put kroz kup na 3. mjestu i prepušta borbu za prvo mjesto CTN-u! Veselje je frcalo iz slušalica na TS-u. Ne samo da smo došli do kraja već smo došli do kraja sa oba tima. To se nisam usudio nadati ni u najluđim snovima.

Na kraju, finale između zelenih i narančastih, mapa mines, atmosfera "opuščana"...više se ne sjećam koja nam je bila taktika, što smo radili...bilo je svejedno, CTN je pobjedio i to je jedino bilo bitno.

Na kraju, finalni rezultati sa ESL-a: http://www.esl.eu/eu#/hr/wot/7on7/opening_cup/rankings/