Skip to main content

Osvojeno 45010 golda!

Nedjelja se ponovo pokazala kao "dan za metak". Go4Wot kup je prosao poprilicno lose. Od 3 tima, samo je jedan tim ugrabio minimalnu nagradu od 7x750 golda. No svi smo znai da tu nije kraj i da imamo jos

jednu veliku sansu na "M-95 Degman" #4 kup-u. Kao i kod Go4Wot kupa, krenuli smo sa 3 tima. Pink tim je imao najmanje srece te je relativno brzo zavrsio u loosers bracke-tu i ispao. Green i Orange timovi su vec u drugom kolu dobili vrlo ozbiljne protivnike. Green tim se borio protiv OM Balkan dok je Orange tim za prolazak morao pobjediti Botove. Uz malo srece i znanja, oba tima su prosla daljete su dogurali do polufinala winners bracket-a gdje je ne/sreca htjela da se susretnu tako da je jos jedan CTN tim morao zavrsiti u loosers bracket-u.

Izbacivanjem mapa odabran je Airfield i sve se svelo na borbu izmedju dva AMX 13 90. Na srecu Orange tima, Dunavu je povukao Suicidera na milost i nemilost Orange artiljerije dok je sam bio zasticen od Green artiljerije, i tu je partija prakticki bila dobivena. Green tim je mogao birati...ili da izgube na cap ili u borbi...odabrali smo ovo drugo (barem se popravci ne placaju).

Orange tim je prosao i kroz malo finale u borbi sa OnlyFools&Horses i garantirano uzeo najmanje 2. mjesto. Detalji borbe nisu poznati osim cinjenice da se igrala mapa Mines. Kako bi osigurao nesto golda Green je morao izvojevati jos jednu pobjedu. Neprijatelj je bio Wolf Pack tim, a sreca je htjela da se igra mapa Mines. Prva runda je odigrana ziheraski. Zauzeto centralno brdo je omogucavalo kontrolu nad mapom te se je strpljivo cekao prvi potez neprijatelja, koj je od samog pocetka "pokazao" samo jedan tenk. Pred kraj runde, neprijatelj je krenuo preko grada na cijem izlazu ih je docekao poprilicna otpor i samo su sekunde djelile zeleni tim od pobjede. Runda je zavrsila draw pa se krenulo od nule, no ovaj puta je sjekira diskvalifikacije visila nad glavama oba tima. Neprijatelj je odigrao identicno. Ignorirali su centralno brdo, gurali grad i zavrsili neslavno.

Zeleni su osigurali minimalno 4. mjesto i 7x1680 gold-a. Sljedeci fajt je bio protiv OM Balkan-a a mapa, opet, Airfield. OM je promjenio setup tenkova, na sto smo se pokusali adaptirati no bez uspjeha. Tuzni zbog izgubljenog meca, no umorni i zadovoljni zbog kolicine zlata koju smo osvojili tu nedjelju, zavrsili smo dan i slusali dogadjanja u Orange tim-u.

Veliko finale su igrali CTN Orange tim i  OM Balkan koj je u malom finalu loosers bracket-a pobjedio OnlyFools&Horses. Iako je CTN imao jedan bod prednosti, pokazalo se da su OM-ovci ipak malo pretvrd orah. Orange je zavrsio kao drugi te su pospremili 7x4000 golda u svoje kasice prasice.

I tako je nedjelja opet pokazala kako ima potencijala donjeti daleko više gold-a nego cijelotjedno kidanje živaca na CW-u. Uz malo više sreće i puno više treninga, Nedjeljne berbe bit će još bogatije.